در شانزدهمین جلسه از سلسله نشست های معنوی، معرفتی فعالان فرهنگی حجت الاسلام مهدوی ارفع بیان کردند: بهترین راهبرد پیشبردی امیرالمومنین قبل از اینکه به آستانه ی فتنه ها برسید، این است که تاریخی مشابه امروز و فردا را در مشت داشته باشید تا وقتی حوادث، شواهد فتنه ها را نمایان کرد، سریعاً با گذشته ای که در جلوی چشم است، تطبیق دهید.
تاریخ تکرار می شود
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به این مطلب که دوران ما شبیه ترین دوره به روزگار حکومت حضرت علی علیه السلام می باشد، گفتند: بصیرت اجتماعی ترین ظهور ایمان و انقلابی گری است و برآیند رفتار و منش انقلابی گری در داشتن بصیرت نمود دارد و مومن انقلابی به فردی گفته می شود که علاوه بر ایمان قلبی، در عمل هم انقلابی عمل کند. در شرایط عادی انقلابی عمل کردن کار سختی نیست. زمانی که صحنه غبار آلود شود و انسان های عادی، ضعیف الایمان و غیر انقلابی نتوانند حق و باطل را تشخیص دهند زمانه ی ظهور حقیقت باطن افراد مومنِ انقلابی و حقیقی است.
برای شکل گیری بصیرت امیرالمومنین یک راهبرد کلان به دوستداران و کسانی که نگران ارزش های انقلاب هستند معرفی می کنند که عبارت است از بررسی کردن تاریخ به خصوص برهه هایی از زمان گذشته که حداکثر شباهت را با زمانه شما دارد. بهترین راهبرد پیشبردی امیرالمومنین قبل از اینکه به آستانه ی فتنه ها برسید این است که تاریخی مشابه امروز و فردا را در مشت داشته باشید که وقتی حوادث، شواهد فتنه ها را نمایان کرد، سریعاً با گذشته ای که در جلوی چشم است تطبیق دهید. امور تاریخ می توانند مشابه تکرار شوند. اگر امور گذشته را به خوبی شناخته باشی می توانی برای امروز و آینده در حوادث مشابه گذشته عبرت بگیری. یعنی از آنچه که دیگران در آن گیر کردند عبور کنی، این یک قانون طلایی است.
غدیر روز ظهور آقایی است که بشریت را نجات می دهد
سخنران جلسه در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کردند: زمانه ی ما زمانه ی آماده شدن برای برخورداری از برکات والای غدیر امیرالمومنین است. شواهد نشان می دهد که خداوند عالم را برای ظهور حقیقت ناشناخته ی امیرالمومنین آماده می کند چون خداوند تمام رسالت انبیاء را به پیغمبر آخر گره زده و همه ی رسالت آخرین پیامبر را به غدیر گره زده است. غدیر روزی نبود که پیامبر دست امیرالمومنین را بالا گرفت، غدیر روزی است که تمام ظرفیت آقایی که دستش بالا رفت در عالم ظهور کند و بشریت را نجات دهد.
ایشان در ادامه بیانات خود با توجه به حکمت ۲۹۵ نهج البلاغه به مسئله دشمن شناسی اشاره کرده و گفتند: اولین نکته در بصیرت، مسئله دشمن شناسی است. دشمن با دست های پنهان و راه های پیچیده فتنه ایجاد می کند و می تواند لایه لایه باشد. دوستان و دشمنان تو ۳ گروه هستند. گروه دوستان ۱- دوست تو، ۲- دوست دوست تو، ۳- دشمن دشمن تو که در دایره دوستان جای می گیرند، گروه دشمنان ۱- دشمن تو، ۲- دشمن دوست تو، ۳- دوست دشمن تو که در دایره دشمنان جای می گیرند؛ هستند.
مهم ترین ابزار توطئه، شبهه افکنی است
این فعال فرهنگی افزودند: از دشمنان امیرالمومنین مدعیانی بودند که ادعای دروغین صلاحیت بر حاکمیت مردم را داشتند که احساس می کردند شایستگی رهبری جامعه اسلامی را دارند و کم کم به خاطر احساس کاذبی که به باور تبدیل شد از ولایت حق خارج شدند و زیر پوست جامعه مخفی شدند. امروز هم در جامعه اسلامی ما چنین افرادی حضور دارند. مهم ترین ابزار توطئه کردن این افراد علیه امیرالمومنین در جامعه شبهه افکنی می باشد. بدین صورت که مظلومی واقعی یا دروغین پیدا می کنند و پشت سرش به عنوان خونخواه او می ایستند یا حتی در مواقعی خودشان فردی را می کشند و فریاد وا مظلوما سر می دهند که در فتنه ی ۸۸ نمونه های بسیاری از این توطئه گری را مشاهده کردیم.
راه پیشگیری از فتنه، روشنگری است
حجت الاسلام ارفع خاطرنشان کردند: اثر این شبهه افکنی ها در جامعه این است که جمعیت هایی از مومنان را به هلاکت می رسانند. جمعی از مومنین ساده لوحی که در زمانه امیرالمومنین و در فتنه ۸۸ فریب می خورند، به خیال اینکه از حق دفاع می کنند با امیرالمومنین و رهبر خود مخالفت می کنند. گناه این افراد فریب خورده به گردن کسانی است که به خاطر توهم شایستگی حکومت، فتنه و شبهه برپا کردند و نسل جوانی را گمراه کردند. عاقبت، این افراد به آرزو ای خود نخواهند رسید و دنیا و آخرت خود را نابود می کنند. همانطور که سران فتنه در این کشور دنیا و آخرت خود را نابود کردند.
ایشان در پایان صحبت های خود با پاسخ به این سوال که در مقابل این افراد و حوادث چه باید کرد گفتند: در این مواقع باید بصیرت افزایی کنیم. راه پیشگیری از این جریان خطرناک فقط روشنگری و افشاگری است.اگر کسانی به این طراز از خباثت در حکومت رسیدند، تنها راه آن افشاگری علیه آنهاست.