به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، حجتالاسلام حمیدرضا مهدویارفع عصر چهارشنبه در محفل معنوی فعالان جبهه فرهنگی مردمی انقلاب اسلامی اصفهان اظهار کرد: بصیرت به معنای مشخص کردن مرز بین خودی و غیر خودی است و در نهجالبلاغه یکی از ویژگیهای نظری و فکری حزبالله، جوان مؤمن انقلابی ولایت است.
وی با اشاره به اینکه بهترین تعریف از ولایت را مقام معظم رهبری ارائه میدهند، افزود: رهبر انقلاب وابستگی فکری، روحیات، علم و عمل به ولی را ولایت میگویند، هر چه این وابستگی بیشتر شود ولایت بیشتر میشود.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: معمولاً در صحنه عمل خیلی مشکل نداریم اگر چه در این زمینه نیاز به مراقبت داریم. در صحنههای عملی مردم پای کارند و در جامعه ما عبادت و سیاستش قرین یکدیگرند.
وی عنوان کرد: مشکل زمانی ایجاد میشود که اینها صورت قضیه بشود و باطن فراموش شود و از لحاظ فکری به ولی نزدیک نباشیم؛ فعلاً در تظاهرهای بیرونی پای کار هستیم.
مهدویارفع تصریح کرد: هم در نهجالبلاغه و هم در بیانات رهبر معظم انقلاب جنس ولایت در فرهنگ شیعه متفاوت است. در هر فرهنگ و اعتقاد، در یک سازمان و اداره از بالا به پایین شکلی از برتری و تبعیت وجود دارد که این هم نوعی از ولایت است ولی این تبعیت با قانون و کنترلهای بیرونی از جمله بخشنامه، کسر حقوق و… است.
در تفکر شیعه ولایت معنوی بر ولایت ظاهریاش تقدم دارد
وی بیان داشت: معمولاً نظامهایی که تنها عامل حفظ سلسله مراتبشان قوانین بیرونی است، زود به فساد کشیده میشوند اما در تفکر شیعه برتری که جریان ولایت دارد این است که ولایت معنوی ولی بر ولایت ظاهریاش تقدم دارد.
استاد دانشگاه و حوزه با اشاره به ترویج محبت به ولیفقیه در روایات، اظهار کرد: این تأکید برای این است که اگر آن ولی امکان حاکمیت نداشت بتواند تأثیر خود را بر جامعه بگذارد و ولایت باطنی کار خود را انجام دهد.
وی افزود: از همین مسأله میشود راز این صحبت امام خمینی (ره) را فهمید که گفتند بنده با اطمینان و قطعیت میگویم که مردم ما و امت ما از امت زمان رسولالله(ص) بهتر هستند؛ چون اکثر امت پیامبر به ولایت ظاهری که مؤید به نزول آیات قرآن بود تمکین کردند ولی ولایت باطنی را قبول نداشتند.
مهدویارفع ادامه داد: امت ما اول ولایت باطنی امام (ره) را به عنوان نائب امام عصر (عج) پذیرفتند بعد پای ولایت ظاهری هم ایستادند و چند هزار شهید پای آن دادند و الآن هم برای ولایت هزینه میدهند.
وی با اشاره به روحیه امیدواری رهبر معظم انقلاب در شرایط بد دنیا، گفت: دلیل این روحیه نگاهی است که ایشان به ولایت باطنی جامعه دارند.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: راز این که رهبر معظم انقلاب با وجود آسیبهای اجتماعی فراوانی که در کمند جوانهاست، میگویند که جوانان ما اگر از جوانان دفاع مقدس بهتر نباشند، پایینتر نیستند؛ این است که صحنهاش پیش بیاید این جوانان خودشان را نشان میدهند؛ همانطور که در بحث انرژی هستهای، شرکتهای دانشبنیان و… در زمان تحریم ایستادند و نشان دادند که پای انقلاب ایستادهاند و ظهور این روحیه اول با ولایت معنوی و بعد با ولایت ظاهری است.
وی در ادامه با استفاده از بیانات رهبر معظم انقلاب به تشریح ویژگیهای مردان خدا و ولی خدا پرداخت و عنوان کرد: ولی خدا چون خدا را دارد، خدا محبتش را در دلها میاندازد و امام (ره) وقتی هنوز انقلاب نشده بود و ولایت ظاهری نداشت بر دلها حکومت میکرد.
رهبر معظم انقلاب حاکم همه دلهای مستضعفان است
مهدویارفع در ادامه متذکر شد: امروز هم رهبر معظم انقلاب حاکم دلهای همه مستضعفان جهان هستند و شرق و غرب عالم همه تحت حاکمیت ولی خداست و بر دلها سلطه دارند.
وی تصریح کرد: ولایتفقیه را از وسط یعنی از حکومت شروع کردیم، در حالی که مبانی ما میگوید ولایتفقیه مثل ولایت اولیای خدا از باطنها شروع میشود.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: عمق استراتژیک نفوذ ولیفقیه دین در جامعه خیلی مهم است و بعضیها میخواهند این نفوذ را در جامعه برهم بزنند.
وی اشاره داشت: حقیقتاً بشریت تا ابد مدیون امام خمینی (ره) است؛ حتی محور کسب فیض معنوی هم ولی ماست و عرفانی که نفهمد ولایت معنوی خدا در کجا جمع شده، به خود پیچیدن است.
مهدویارفع در ادامه به بیان ویژگی ولی حق و ولی باطل پرداخت و افزود: ویژگی ولی باطل روشن است که به هر قیمتی میخواهد مردم را دور خود جمع کند اما ولی حق بر محور حق حرکت میکند و دلش به خدا گرم است.
وی اظهار کرد: در حکمت ۱۱۰ نهجالبلاغه ویژگیهای ولی حق بیانشده است: «فرمان خدا را برپا ندارد جز آنکس که در اجرای حق مدارا نکند، سازشکار نباشد و پیرو آرزوها نگردد.»
رهبر انقلاب تمامی نقشههای آمریکا را نقش بر آب میکند
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: ولی خدا بر حق خیلی متعصب و روحیهاش حق مداری است و در مقابل باطل کوتاه نمیآید و اگر ولی کوتاه بیاید ولی نفاق است نه ولیفقیه؛ امروز در جامعه میبینیم تا میخواهند آمریکا را بزک کنند، رهبر معظم انقلاب همه اینها را نقش بر آب میکنند.
وی متذکر شد: جامعه اگر بخواهد از برکات ولایت که همان ولایت الله است بهره ببرد، باید در همه سطوح ولی محور باشد و امروز اگر همه دور محور ولیفقیه جمع شوند، ترسی از کسی نداریم و اگر همه حول محور ولی اعتصام کنیم دشمنان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
مهدویارفع با یادآوری شعار سال، عنوان کرد: اگر میخواهید در جامعه اسلامی به عدالت، امنیت و محبت برسید باید وحدت شما حول محور ولایت در همه سطوح شکل بگیرد و به ولایت برگردیم.
وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم جامعه را پیش ببریم باید با توجه به ۳ رکن عقلانیت، معنویت و عدالت باشد و حضرت علی(ع) در جامعه معنویت تزریق میکردند، ولیفقیه نیز همین کار را میکنند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: ولایت یعنی پیوند و ارتباط و اتصال غیرقابل انفصال؛ این اثر ولایت است که بچههای حزبالله لبنان و یمن و سوریه و… را جذب میکند.
وی با تأکید بر لزوم «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» بودن جوانان انقلابی، ادامه داد: این صفت لازمه ولایت و توحید در جامعه اسلامی است.
مهدویارفع در پایان خاطرنشان کرد: مسئله ولایت خیلی بحث دقیق و مهمی است، باید ولایت را بفهمیم و بپذیریم، پای آن بایستیم و جامعه خود را پای ولایت بیاوریم.
انتهای پیام/۶۳۰۶۷/ر۴۰/