حجت الاسلام مهدوی ارفع در جمع فعالان فرهنگی و علاقه مندان این عرصه گفتند: ولایت مردان خدا ولایت معنوی و باطنی است. ولایتی که لعابی از ولایت باطنی نداشته باشد جز دروغ و تزویر نیست. نوع حکومت مردان خدا و حاکمان الهی با دیگران متفاوت است. امام خمینی نمونه ی زنده ی این نوع ولایت را در خلأ پیغمبران الهی به ما نشان دادند.در نهمین جلسه ی ویژه برنامه ماه مبارک رمضان حجت الاسلام مهدوی ارفع یکی دیگر از ویژگی های نظری و فکری جوان مؤمن انقلابی در نهج البلاغه را مسئله ولایت دانستند و گفتند: بهترین تعریف موجود در مورد ولایت را رهبر معظم انقلاب ارائه کردند که وابستگی فکری، روحیات و عمل به آن ولی را ولایت می گویند و هر چقدر این وابستگی را بیشتر شود ولایتمان قوی تر می شود.
مردان خدا بر دل ها حکومت می کنند
ما در عرصه ی عملی ولایت مشکلی نداریم یعنی دوستان انقلاب در صحنه های عملی انقلاب پای کارند. اما باید مشخص شود که تصوراتشان نسبت به ارزش های انقلاب چیست؟ مشکل جایی ست که ما از نظری فکری به ولیمان نزدیک نباشیم. نکته ویژه ای که در نهج البلاغه و بیانات رهبرمان نیز هست «جنس ولایت در فرهنگ شیعه است» این نکته حق تقدم ولایت معنوی ولی بر ولایت صوری آن است. اینکه در روایات اهل بیت اصرار بر ترویج محبت به اهل بیت است به این دلیل می باشد که بعد معنوی ولایت تقویت شود.
سخنران جلسه خاطرنشان کردند: امت ما از امت رسول الله بهتر هستند چون ولایت باطنی را پذیرفتند، اما در بین امت پیامبر نفاق و سستی بود. راز اینکه حضرت آقا در بدترین شرایط جامعه که همه ناامیدند، امیدوارند نگاهشان به ولایت باطنی است که در جامعه پدیدار است. حضرت آقا در جنس ولایت شیعه می فرمایند: مردان خدا بر دل ها حکومت می کنند و بر اثر همین اتصال به خداست که سلطان دل ها می شوند.
ولایت مردان خدا ولایت معنوی و باطنی است. اگر به ولایت ظاهری هم دست پیدا کنند ناشی از معنویت و ولایت باطنی آنهاست. خدا قدرت خلاقیت خود را به اولیای خود، پیامبران و اوصیای آنها می بخشد. ولایتی که لعابی از ولایت باطنی نداشته باشد جز دروغ و تزویر نیست. لذا نوع حکومت مردان خدا و حاکمان الهی با دیگران متفاوت است. امام خمینی نمونه ی زنده ی این نوع ولایت را در خلأ پیغمبران الهی به ما نشان دادند.

اگر پای ولی استقامت نکنیم چه بلایی سرمان می آید؟
ایشان به ویژگی های ولی حق در نهج البلاغه اشاره کردند که: فرمان خدا که بالاترین امر حکومت الله در زمین است بر پا ندارد جز آن کس که: در اجرای حق مدارا نکند؛ سازشکار نباشد و پیرو آرزوها نگردد یعنی برای خودش آرزوهای شخصی ندارد. ولی حق بر حق متعصب است اما ولی باطل به هرقیمتی مردم را می خواهد همراه خود نگه دارد.
آقای ارفع در پایان متذکر شدند: وحدت جامعه باید در تمام سطوح حول محور ولی باشد از سطح فکری، قلبی، بینشی تا سطح روحیات و رفتار و عمل. امیرالمومنین در خطبه ۲۸ نهج البلاغه می فرمایند: ای اهل کوفه گرفتار شما شده ام که ۳ چیز دارید و ۲ چیز ندارید. ۳ چیزی که دارید: کرهایی با گوش های شنوا، گنگ هایی با زبان گویا و کورانی با چشم های بینا. دو چیزی که ندارید: نه در روز جنگ از آزادگانید و نه به هنگام بلا و سختی برادران یکرنگ می باشید.
اگر پای ولی استقامت نکنیم چه بلایی سرمان می آید؟ اگر پای ولی نایستیم حتماً به دلیل کسب مطامع دنیاست و می خواهیم خطری را از خود دفع کنیم. پس خدا کاری می کند که از ولی منقطع شویم هیچ، صد برابر آنچه که می ترسیم سرمان آید. اگر می خواهید به امنیت برسید باید وحدت ولایت شکل گیرد تا برکات آن نازل شود و اولین لایه اتصال ما با ولی باید از معنویت آغاز شود. پایه و اساس تحقق حکومت اسلامی معنویت، عقلانیت و عدالت است.
لازم به ذکر است در نهمین جلسه ی برنامه ی «جای شما در آینده انقلاب کجاست؟» کتابی تحت عنوان جدال دو اسلام به حضار معرفی شد و نشستی تخصصی ویژه ی خواهران با موضوع بایسته های فعالیت فرهنگی بانوان در مدرسه علمیه امام صادق (ع) برگزار گردید.