حجت الاسلام مهدوی ارفع مصادف با هشتمین روز ماه مبارک رمضان در جمع فعالان فرهنگی بیان کردند: بزرگترین حق، حق رهبر بر مردم و حق مردم بر رهبر است و این حق، عامل پایداری ملت، رهبر و عزت دین است.
موضوع ولایت از نظر حجت الاسلام مهدوی ارفع مورد غفلت، بخش اعظمی از جبهه ی فرهنگی بدنه ی انقلاب اسلامی قرار گرفته است. لذا مسئله ولایت باید در منظومه فکری جوان مؤمن انقلابی درست تبیین شود. نهج البلاغه در بعد نظری این موضوع، جایگاه امام جامعه را توضیح می دهد و از نادانی و ضعف بصیرت امت اسلامی صحبت می کند که در این زمان امام امت کارش به نفرین امت می رسد.
آقای ارفع در ادامه از زمانی تعریف می کنند که مردم مثل شتران تشنه که به آبشخور حمله می کنند به در خانه امیرالمؤمنین یورش بردند و با تصور عجیب و غریبی که از دوران خلافت سه خلیفه ی گذشته خصوصاً خلیفه سوم داشتند یک علی در ذهنشان ساختند و اصرار کردند به امام علی که بیا و خلافت جامعه اسلامی ما را بپذیر تا روزی که امام علی بر منبر مسجد کوفه سیلی به صورت خود می زنند و از دست همان مردم می گویند: خدا مرگتان بدهد و ای کاش از همان روز اول با شما آشنا نمی شدم و ای کاش به جای هر ۱۰ نفر شما یک یار معاویه مال من بود.

ولایت به معنای وابستگی فکری و عملی به ولی است
سخنران جلسه متذکر شدند: یکی از جریانات انحرافی که جدیداً به وجود آمده این است که تعریف ولایت را فقط به دوست داشتن اهل بیت تقلیل می دهند. ایشان از زبان رهبر معظم انقلاب تعریف ولایت را اینطور بیان می کنند: «ولایت در یک انسان به معنای وابستگی فکری و عملی هر چه بیشتر و روز افزونتر تو با ولی است. ولی را پیدا کن، او را بشناس و کسی که ولی حقانی جامعه اسلامی است را مشخص کن سپس از لحاظ فکری، عملی، روحیات و راه و روش خودت را به او متصل کن؛ و اگر دوستی تو دوستی او و دشمنی تو دشمنی او و جبهه بندی تو جبهه بندی او باشد تو دارای ولایتی.»
دل هایمان را با محبت ولی همگرا کنیم
حجت الاسلام ارفع ادامه می دهند که در هر دوره ای ولی حق و جایگاه ولایت حق، محور همه چیز است. از جمله معنویت، سلوک، عرفان، حرکت اجتماعی و غیره… لذا ما باید اتصال خود با ولایت را از عرصه فکری شروع کنیم یعنی در تشخیص عرصه حق و جبهه باطل. ما باید مثل رهبرمان و هم زمان با ایشان آینده را تشخیص دهیم.
ایشان افزودند: امام علی در نهج البلاغه جایگاه اطاعت کامل و درست از امام و ولی جامعه را تبیین می کنند که در صدرش اولاد پیامبر هستند. همچنین می فرمایند با محبت ولی، دل هایمان را باید با هم همگرا کنیم تا دشمن به زمین بخورد. انقلابیون بذرهای پاکیزه ای هستند که خدا آنها را انتخاب کرده و کاشته سپس رها می کند تا خالص گردند. باید حول محور اطاعت از ولی حق و همگرایی فکری با ولی حق، محبت دل هایمان را زیاد کنیم.
دو قطبی سازی در گفتمان انقلاب اسلامی
همچنین در خطبه ۲۱۶ حضرت از حقی که ولی جامعه بر مردم دارد گفتند که امام علی می گویند خدای سبحان برخی از حقوق خود را بر مردم واجب کرد مثل حق ولایت که به حاکم جامعه داده و بر مردم واجب کرده اطلاعت از آن را و نیز حق مردم که بر گردن رهبر دارند. بزرگترین حق، حق رهبر بر مردم و حق مردم بر رهبر است و این حق، عامل پایداری ملت، رهبر و عزت دین است و رعیت اصلاح نمی شود اگر زمامداران دین اصلاح شوند. اما اگر مردم بر رهبر چیره شوند و یا زمامدار ظلم کند، وحدت کلمه از بین می رود.
این فعال فرهنگی در پایان اشاره داشتند: گفتمان انقلاب اسلامی سه سال پیش دست ما بود و با در دست گرفتن کیک زرد در یونیسف همه از خوشحالی اشک می ریختند ولی امروز می گویند اصلاً انرژی هسته ای برای چه می خواهیم؟ و بعد از آن نیز قدرت موشکی را حذف خواهند کرد، می خواهند دوقطبی سازی کنند و حزب اللهی های تندرو و آمریکایی ها را فرشته نجات جلوه دهند.
لازم به ذکر است در هشتمین جلسه از برنامه «جای شما در آینده انقلاب کجاست؟» اقامه ی نماز ظهر و قرائت قرآن، مداحی آقای میرباقری و اکران فیلم داستانی «هنگامه» برگزیده ی جشنواره مردمی عمار با موضوع مدافعان حرم از دیگر آیتم های ویژه ی مراسم بود.