حجت الاسلام مهدوی ارفع در ویژه برنامه «جای شما در آینده انقلاب کجاست؟» متذکر شدند: سالیانی است که روی مغزها کار میکنند تا بگویند اسلام منهای عمل، ایمان منهای عمل، در دل محبت و باور منهای عمل داشته باش، همهی اینها کار دشمن است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع در روز سوم ویژه برنامه ماه مبارک رمضان که به همت ۲۴ مرکز فرهنگی اصفهان برگزار می شود، بیان کردند: «کار در شرایط کاملاً مهیا و آماده، کار انقلابی نیست و در کار فرهنگی نباید معطل بودجه و نهادهای دولتی شویم، وقتی مایه ضعیف باشد خود را مشغول کارهای سوری و سطحی کردهایم و تا زمانی که مبانی عقیدتی خود را محکم نکنیم، نمیتوانیم بنای خوبی بسازیم. در مسئله ی ایمان باید ده سرفصل از نهجالبلاغه را بررسی کنیم.
دلت پاک باشد باوری غلط است
این خطیب توانا در محفل فعالان فرهنگی اصفهان به سخن رهبر معظم انقلاب در کتاب طرح کلی اندیشه در قرآن؛ درباره ضرورت عمل به عنوان پشتوانه ایمان اشاره کردند و گفتند: سالیانی است که روی مغزها کار میکنند تا بگویند اسلام منهای عمل، ایمان منهای عمل، در دل محبت و باور منهای عمل داشته باش. دلت پاک باشد، در عمل هر کاری کردی مهم نیست، همهی اینها کار دشمن است.
مگر میشود کسی علی را دوست داشته باشد و تشبُه به علی علیه السلام نداشته باشد. در ترک حرام، انجام واجبات و اخلاق حسنه مگر میشود که گلی طبیعی و سالم باشد اما بو نداشته باشد، گل مصنوعی است که باید از بیرون به آن بو بزنی. سالیانی طولانی این باور غلط را در مغز ما فرو میکنند اما ایمان و محبت بدون عمل، اثر و حرکت نمیشود. قرآن میفرمایند: کسانی که اهل جهاد و ریسک نیستند، مومن نیستند. کسانی مومن هستند و مشمول لطف خدا و برادری و مسلمانان هستند که در راه خدا طبق ایمان متعهدانه حرکت و تلاش کنند و این منطق قرآن است و درصدد هستیم که ایمان تعهدآفرین را جایگزین ایمان بدون عمل کنیم.
ایمان صرفاً اعتقادی درونی و قلبی نیست
ایشان در ادامه گفتند: امیرالمومنین ماهیت ایمان را صرفاً اعتقادی درونی و قلبی نمیدانستند و ایمان را اینگونه تعریف کردند که باید در قلب، باوری از حقیقت و حقایق شکل بگیرد و در زبان و عمل خود را نشان دهد و مجموع این سه، ایمان است و در ارزش ایمان بهترین وسیله تقرب به خدا ایمان و جهاد است.
سخنران ویژه برنامه ی ماه مبارک رمضان خاطرنشان کردند: در پایان جلسه دیروز مژدهای از معیار جامع ایمان دادم که در مقابل آن معیار جامع نفاق بود، حب و بغض امیرالمومنین معیار ایمان و نفاق است و از آن طرف یک شاخص است که اگر تو پای عدل امیرالمومنین بایستی ولو علیه تو تمام شد به آن محبت، لطمه وارد نشود در این صورت با ایمان هستی.
به آنچه در دست خداست اعتماد داشته باشیم
سپس به ماجرای نجاشی شاعر اشاره کرده و گفتند: در دوران غربت بسیار به امیرالمومنین کمک کرد اما در دوران حکومت در ماه رمضان مستی کرد و حضرت صد تازیانه به او زدند و او نیز از آن پس برای معاویه کار کرد. رهبر معظم انقلاب با تفاسی بیشتری در سال ۱۳۷۵ سخنرانی کردند و به این ماجرا اشاره داشتند و این داستان در آیه ۶۵ سوره مبارکه نسا آمده است: “پس چنین نیست (که آنها ایمان داشته باشند)، سوگند به پروردگارت که آنها ایمان نمی آورند تا آن گاه که تو را در آنچه میان خود اختلاف دارند داور سازند، سپس در نفس خویش هیچ تنگی و ناراحتی نسبت به آنچه تو حکم داده ای نیابند و کاملاً تسلیم گردند” و در شان نزول این آیه اشاره میکند که بین یک مسلمان و یهودی اختلاف شد و یهودی گفت که ما پیغمبر شما را قبول داریم و او حکم کند و مسلمان گفت که پیغمبر ما سختگیر است و پیش حاکم شما برویم یعنی میگویند که پیش حاکم طاغوت بروند، اولا نباید سراغ حاکم غیرالهی بروند و فتوای مراجع هم هست که مراجعه به حاکم طاغوت حتی اگر به حق و عدل حکم کند حرام است و مالی که به خاطر حکم به تو برمیگرداند، غصب است چون تقویت طاغوت است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع متذکر شدند: حضرت علی علیه السلام نشانههای ایمان کامل در مرحله زبان را این گونه دانستند: راست بگویی آنگاه که تو را زیان برساند، دروغ نگویی زمانی که به تو سود میدهد، بیشتر از مقدار عمل، سخن نگویی و زمانی که از دیگران سخن گویی، از خدا بترس، باید ملاحظه کرد.
همچنین نشانههای ایمان در عمل را میفرمایند که ایمان بندهای درست نمیشود جز آن که اعتماد او به آنچه در دست خداست بیشتر باشد از آن چه در دست خودش است. دفاع مقدس را باید با این مبانی تحلیل کرد. امروزه ما بیشتر از دفاع مقدس به این مبانی نیاز داریم، دشمن ابزارهایی دارد که ما یک هزارم آن را را نداریم اما اگر به آنچه در دست خداست اعتماد داشته باشیم نه به آنچه در دست خودتان هست، پیروزیم.
لازم به ذکر است که این جلسات ویژه ی ماه رمضان از نماز ظهر با جزءخوانی قرآن کریم، سخنرانی و مدح و شعرخوانی در مدرسه امام صادق واقع در خیابان چهارباغ عباسی برگزار می شود.