مهجوریت قرآن / قسمت اول
آیه «وَقَالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً» فرقان/۳۰ بیانگر شکایت رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در روز قیامت به محضر پروردگار است.
❓❓اما این مهجوریت از حیث مفهوم و مصداق چیست ؟
مفهوم:
✅در تفسیر مجمع البیان ذیل آیه شریفه آمده است:
“معنای «اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً» این است که امت اسلام قرآن را رها کرده اند و به دنبال شنیدن و فهمیدن آن نیستند.”
مصداق:
✅مگر نه اینکه از پیامبر عزیز اسلام درباره تکلیف امت اسلام درفتنه ها و مشکلات و حیرتها سوال کردند و ایشان فرمودند: فعلیکم بالقران
❓❓آیا در این ۱۴ قرن حیرت امت اسلام و فتنه هایی که کقطع اللیل المظلم(چون شب تاریک) بوده است ، ما به قران پناه برده ایم و به تلاش برای فهم، پذیرش عمل معارفش کرده ایم ؟
❓❓آیا تداوم این غیبت جانسوز جز دوری ما از قران و حقیقت و ترجمان قران است ؟
شنبه های قرآنی با موضوع مهجوریت قرآن و تلاش برای رفع آن، منتظر حضور ما در پنجره نورانی تلگرامتان باشید .
•┈••✾◆◆✾••┈•
مهجوریت قران / قسمت دوم
رسول مکرم اسلام مبعوث شد و رسالتش هدایت جامعه ای بود که جاهلیت و تعصبشان مثال زدنی بود ، همین مردم در سایه عمل به دستورات کتاب آسمانی اسلام قرآن از مظهر جاهلیت ، تبدیل به جامعه ای متعالی و مظهر رشد و معنویت شدند .
اما ظرف ۷۰ روز همین جامعه ، در سراشیبی سقوط قرارگرفت و تا آنجا پیش رفت که در تاریخ خوانده ایم و این روزها میبینیم . !!!
⁉️علت این سقوط چیست؟⁉️
پیامبر گرامی اسلام(ص) در حدیث معروف ثقلین فرمود:”انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی وانهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا”(بحارالانوار، ج۳۵، ص۱۸۴)
✅در این کلام نورانی حضرت رسول و سفارشات مداوم و سنت شان در طول حیات شریفشان ، رمز سعادت مسلمانان و تعالی جامعه اسلامی عمل به تعالیم قران و تجلی آن در زندگی مسلمانان و تبعیت و معیت اهل بیت علیهم السلام بیان شده است .
وتاریخ حیات مسلمانان نشان داد که متروک گذاشتن و رهاکردن این دو تراث ارزشمند ، عامل انحراف مسلمانان و سقوط جامعه بعد از سالهای نورانی حکومت نبوی گردید .
⁉️⁉️قرآن در جوامع اسلامی فقط با صدای نیکو تلاوت میشود، به طرز بسیار زیبایی در کاشی کاریهای مساجد به کار میرود، مدارسی برای حفظ آن دایر میشود ، زیبایی بخش مجالس ترحیم و سفره های هفت سین و…… در حالی که نظامهای سیاسی ، فرهنگی ،اقتصادی و تربیتی این جوامع ، بر مبانی غربی استوار است و عملاً قرآن در زندگی آنها جایی ندارد.
⁉️⁉️تبعیت و معیت اهل بیت در جوامع اسلامی ،حتی جامعه اسلامی ما ، خلاصه شده در مراسم ولادت و شهادت و زیارت مضجع نورانیشان ، اما در سبک زندگی فردی و اجتماعی مان این تبعیت را چقدر اثبات کرده ایم ؟؟؟
این مهجوریتی است که نبی مکرم اسلام از آن شکوه کرده اند .
مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای مهجوریت قرآن را چنین توصیف مینماید:
“امروز نگاهی به صحنه زندگی مسلمانان بیفکنید، ببینید قرآن در کجاست؟ در دستگاههای حکومت؟ در نظامهای اقتصادی؟ در تنظیم روابط و مناسبات مردم با یکدیگر؟ در مدرسه ها و دانشگاهها؟ در سیاست خارجی و روابط با دولتها؟ …در خلق و خوی مدیران جوامع اسلامی ؟.. در کدام جلوه اصلی زندگی؟… در کجای حرکت عمومی و اجتماعی انسانها؟ .. ایا وضع قرآن برای امت نگران کننده نیست؟
✅پی نوشتها:
پیام به کنفرانس اندیشه اسلامی، بهمن ماه ۶۴
•┈••✾◆◆✾••┈•
مهجوریت قرآن / قسمت سوم
مهجوریت قرآن شریف دلایل مختلف دارد،امادلیل اصلی وریشه این مهجوریت
کنار گذاشتن اهل بیت علیهم السلام است .
نور دیدگان رسول مکرم اسلام صدیقه کبری، حضرت فاطمه زهرا(س) در بستر شهادت در جمع تعدادی از زنان مهاجر و انصار میفرماید: “وای بر آنان چرا نگذاشتند حق در مرکز خود قرار گیرد؟ و خلافت بر پایههای نبوت استوار بماند؟… به خدا سوگند اگر پای در میان مینهادند و علی(ع) را برکاری که پیغمبر(ص) بر عهده او نهاد میگزاردند، آسان آسان ایشان را به راه راست میبرد. و حق هر یک را به او میسپرد… اگر چنین میکردند درهای رحمت از زمین و آسمان به روی آنان میگشود. اما نکردند و به زودی خدا به کیفر آنچه کردندآنان را عذاب خواهد فرمود.”
✅از عوامل دیگر می توان به
۱⃣پیروی از هوای نفس :
أفَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَی عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَی سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَی بَصَرِهِ غِشَاوَهً فَمَنْ یَهْدِیهِ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ أَفَلا تَذَکَّرُونَ؛
آیا دیدی کسی را که هوس خود را معبود خویش قرار داده و خدا او را دانسته گمراه گردانیده و برگوش و دلش مهر و بر دیدهاش پرده نهاده است؟ آیا پس از خدا چه کسی او را هدایت خواهد کرد؟ آیا پند نمیگیرید؟”
همان طور که این آیه بیان میکند پیروی از هوا و هوس چشم و گوش و دل انسان را کور میکند و چنین انسانی هرگز نمیتواند به محضر قرآن شرفیاب شود و از انوار ملکوتی آن مستفیض گردد.
۲⃣شیطان:(دشمنی شیطان با انسان و فریب او از طریق زیبا جلوه دادن اعمال زشت و نکوهیده ، لذا در تقابل اعمال با معارف و نواهی قران ، این انسان قران را نادیده خواهد گرفت و قران مهجور خواهد ماند .
۳⃣عدم توجه به نقش سازنده قرآن در زندگی فردی و اجتماعی
۴⃣گسترش خرافات در جامعه(جایگزینی امور دیگر برای حل مشکلات و رفع نیازها به جای قران ، مثل فال ، اندیشه های دانشمندان و فلاسفه غیر اسلامی و…)
✴️✳️✴️✳️✴️✳️✴️✳️✴️✳️✴️✳️
امام خمینی(ره) در باره مهجور ماندن قرآن میفرماید: “
⁉️آیا اگر ما این صحیفه الهی را مثلاً جلدی پاکیزه و قیمتی نمودیم و در وقت قرائت یا استخاره بوسیدیم و به دیده نهادیم، آن را مهجور نکردهایم؟
⁉️آیا اگرغالب عمر خود را در تجوید و جهات لغویه و بیانیه و بدیعیه آن صرف کردیم، این کتاب شریف را از مهجوریت بیرون آوردهایم؟
⁉️ آیا اگرقرائات مختلف و امثال آن را فراگرفتیم، از ننگ مهجوریت قرآن خلاصی پیدا کردهایم؟
⁉️ آیا اگر وجود اعجاز قرآن و فنون محسنات آن را تعلیم کردیم ازشکایت رسول خدا(ص) مستخلص شدهایم؟
هیهات! که هیچ یک از این امور مورد نظر قرآن و مُنزِل عظیم الشأن آن نیست.
✅قرآن کتاب الهی است و در آن شئون الهیه است. قرآن حبل متصل مابین خالق و مخلوق است و به وسیله تعلیمات آن باید رابطه معنویه و ارتباط غیبی، بین بندگان خدا و مربی آن پیدا شود، از قرآن باید علوم الهیه و معارف لدنّیه حاصل شود.
خمینی، روح الله، پرواز در ملکوت، ص۱۱۳،
پی نوشتها:
زندگی فاطمه زهرا(س)،جعفر شهیدی، ص۱۵۱
جاثیه،۲۳
ص،۸۲ ۸۵
پرواز در ملکوت، ص۱۱۳
•┈••✾◆◆✾••┈•
مهجوریت قرآن / قسمت چهارم / رفع مهجوریت
از مهجوریت قران گفتیم ، از تلاوتها و آداب و رسوم و مجالسی که قران زینت بخش آنهاست اما روح قران در آن حوالی نیست .
❓❓راه حل چیست ؟چه باید کرد؟چه کنیم تا قران از مهجوریت بدرآید و ما از این ظلمت و غربت و محرومیت رهایی یابیم ؟چه کنیم تا انسان مبتلا به مشکلات فلج کننده مدرنیته ،باردیگر با تعالیم قرآن ،توان ایستادن و حرکت را بازیابد ؟
۱⃣ملزم بودن به تلاوت همراه با تدبر:
امام صادق علیه السلام فرمودند: «الْقُرْآنُ عَهْدُ اللَّهِ إِلَى خَلْقِهِ فَقَدْ ینْبَغِی لِلْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ ینْظُرَ فِی عَهْدِهِ وَ أَنْ یقْرَأَ مِنْهُ فِی کلِّ یوْمٍ خَمْسِینَ آیهٍ؛
قرآن عهد خداوند به سوی بندگان است؛ همانا سزاوار است که هر مرد مسلمانی، هر روز به آن عهد نظر بیاندازد و از آن پنجاه آیه قرائت کند.»
اما شرط رفع مهجوریت از این کتاب شریف ، تدبر در آیات و مفاهیم و معارف متعالی آن است، چنانچه امیر مۆمنان علیه السلام می فرماید: “لَا خَیرَ فِی عِبَادَه لَا فِقْهَ فِیهَا وَ لَا فِی قِرَائَه لَا تَدَبُّرَ فِیهَا”
در عبادتی که همراه فهم نباشد و برای قرائتی که در آن تدبر نباشد، خیری نیست.»
خدای متعال می فرماید: «کتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیک مُبارَک لِیدَّبَّرُوا آیاتِهِ وَ لِیتَذَکرَ أُولُوا الْأَلْباب
✅قران نازل شد تا ما در آیاتش ، قصه ها و حکایت ها و مثالها یش از خلقت انسان تا عظمت کوه ها و آسمانهای برافراشته ،تدبر کنیم .و از تلاوت آیاتش دریچه از نور و هدایت برما گشوده شود .و الا این تلاوت حز وبال و خسارت محض برای ما نتیجه ای نخواهد داشت .
۲⃣شناخت هدف نزول قرآن کریم
امام خمینی قدّس سرّه می فرماید: «ما باید مقصود از تنزیل این کتاب را قطع نظر از جهات عقلی برهانی، که خود به ما مقصد را می فهماند، از خود کتاب خدا اخذ کنیم. مصنف کتاب مقصد خود را بهتر می داند… می بینیم خود می فرماید: «ذَلِک الْکتَابَ لَا رَیبَ فِیهِ هُدَی لِلْمُتَّقِینَ»
پس هدف از نزول قران هدایت به معنای ایصال به مطلوب است .
صاحب این کتاب سکاکی نیست که مقصدش جهات بلاغت و فصاحت باشد؛ سیبویه نیست تا منظورش جهات نحو و صرف باشد؛ مسعودی و طبرسی نیست تا در اطراف تاریخ عالم بحث کند، این کتاب چو عصای موسی و ید بیضای آن سرور، یا دم عیسی که احیاء اموات می کرد، نیست که فقط برای اعجاز و دلالت بر صدق نبی اکرم صلی الله علیه و آله آمده باشد؛ بلکه این صحیفه الهیه کتاب احیاء قلوب به حیات ابدی علم و معارف الهیه است.
توجه به هدف نزول این کتاب شریف ، ما را در بهره برداری از آن ، به تامل وا میدارد ، چه بسیار تلاوتها ، ختم قران کردنها ، تفاسیر که چراغی روشن نمیکنند و بنده ای را به خدای تبارک و تعالی ،متصل نمیکنند .
پی نوشتها:
اصول کافی ، ج۲،ص۶۰۹
چهل حدیث امام ، حدیث۲۹،ص ۴۹۷
ص/ ۲۹
اسراء /۸۲
ال عمران/۶
آنچه خواهید خواند:
۳⃣نزدیک شدن به اهل بیت و استفاده از تعالیم ایشان
هُوَ الَّذِی أَنزَلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ مِنْهُ آیَاتٌ مُّحْکَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْکِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ فَأَمَّا الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ زَیْغٌ فَیَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَهِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِیلِهِ وَمَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ یَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا وَمَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ
﴿او کسی است که کتاب را بر تو نازل کرد که بخشی از آن محکمات است که اساس کتاب است، و بخش دیگر متشابهات است، اما کجدلان، برای فتنه جویی و در طلب تاویل، پیگیر متشابهات میشوند، حال آنکه تاویل آن را جز خداوند و راسخان در علم که میگویند به آن ایمان آوردهایم، همه از پیشگاه خداوند است نمیدانند، و جز خردمندان کسی پند نمیگیرد.
مهجوریت قرآن / قسمت پنجم/ رفع مهجوریت
هفته هاست از مهجوریت قران سخن میگوییم، کتابی که برای هدایت بشریت برقلب عالم امکان حضرت ختمی مرتبت نازل شد تا “لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ وَ یُذَکِّرُوهُمْ مَنْسِیَّ نِعْمَتِهِ” نسخه شفابخشی در دستان با برکت” طیب دوار بطبه” باشد برای یادآوری میثاق بندگی و فطرت خداجوی انسانها .
اما این راه هدایت به غربت غفلت بشریت سپرده شد تا شاهدی باشد برای شکوه رسول مکرم اسلام در محضر ربوبی خدای تبارک و تعالی که
یـَارَبِّ اِنَّ قَومِی اتَّخَذوا هـَذا القُرءانَ مَهجورا; (فرقان،۳۰)
✴️قرآن کتاب محبوب ِمهجوراست و این مهجوریت در پایین ترین طراز عدم تلاوت و در بالاترین مرتبه عدم عمل به تعالیم و معارف هدایت بخش آنست .
از هفته گذشته برآن شدیم تا راهبردی بیابیم برای رفع مهجوریت از این کتاب شریف ، وبه راه هایی. اشاره کردیم ، اما راه حل اساسی ، از دل دلیل اصلی این مهجوریت ظاهر میشود .
دلیل اصلی این مهجوریت غربت و مظلومیت ائمه اطهار به عنوان ترجمان قران می باشد ، لذا راهبرد رفع غربت ، بازگشت به حقیقت ولایت و استفاده از تعالیم ایشان می باشد.
✅مقدمه :
قبل از ورود به ضرورت بازگشت به اهل بیت و استفاده از تعالیم نقلی و عملی ایشان ،بایدبدانیم نقش امامان معصوم در ترجمان کتاب هدایت انسانی چیست ؟
هوَ الَّذِی أَنزَلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ مِنْهُ آیَاتٌ مُّحْکَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْکِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ فَأَمَّا الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ زَیْغٌ فَیَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَهِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِیلِهِ وَمَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ یَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا وَمَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ
خداوند متعال در بیانی کوتاه ضرورت رجوع به امامان معصوم را وجود ناسخ و منسوخ و محکم و متشابهات در قران و ضرورت ترجمان آنها ، تبیین میکند .
✴️اما با مهجوریت و تنزل این بزرگواران از مقام اجتماعی و حاکمیتی ، تعالیم قران نیز مسکوت ماند و در بسیاری موارد تفسیر به رای شد ⬅️ در اولین گام بایدبه سخن ائمه اطهار(ترجمان قران) رجوع کرد. که با زحمات بی وقفه علمادرکتب حدیثی فاخر شیعه و سنی جمع شده است.
✴️قران کتاب هدایت است و عهده دار ایصال انسان به مطلوب و مقصود ، پس برای تمام زوایای زندگی انسان برنامه دارد .عرصه فردی ، اجتماعی، سیاسی و. اما مهمترین و شبهه ناک ترین عرصه زندگی بشر ،درساحت اجتماع و در حوادث سیاسی اجتماعی است.
✴️امامان معصوم با هدف حاکمیت دین خدا ، مشروعیت الهی یافتند تابامقبولیت مردمی ، در راه تحقق آن تلاش کنند. ولی متاسفانه تنهاامیرمومنان علی علیهالسلام موقعیت حکومت و تشکیل نظام اسلامی را یافتند ، حکومتی با طول عمرچهارسال و اندی اماالگویی فاخر برای نظام های بشری.
✴️منشور سیره علوی به عنوان کتاب راهنمای بشر، توسط عالم جلیل القدرسید رضی ره ، جمع آوری شده ، کتابی که از بالاترین مفاهیم توحیدی تا جزیی ترین مباحث تربیتی را داراست .و الگویی کامل برای بشریت در عرفان ناب و حقیقی تا علمی نافع و..میباشد .لذا نهج البلاغه بهترین ، جامع ترین ، همه فهمترین ترجمان وحی الهی است. که نقشی بی بدیل در رفع مهجوریت از قران را داراست .
•┈••✾◆◆✾••┈•
مهجوریت قرآن / قسمت ششم/ رفع مهجوریت
در پست های گذشته به این نتیجه رسیدیم که راهبرد رفع مهجوریت قران ، بازگشت به حقیقت ولایت و تحقق حقیقت ولایت است.
و در نهایت به کتاب شریف نهج البلاغه ، به عنوان منشور و کتاب راهنمای جامعه بشری رسیدیم .
رفع مهجوریت قرآن بازگشت به نهج البلاغه
برای تبیین این حقیقت باید مقدماتی را بیان کنیم :
ویژگی های قران در نهج البلاغه :
حضرت علی علیه السلام بسیار زیبا و موشکافانه به توصیف ویژگی ها و جایگاه قران می پردازند ، آنهم در زمانه ای که بواسطه دنیاگرایی مردم ، قرآن درغربت بسر میبرد که فقط به گوشه ای از آن اشاره میکنیم :
✅قرآن، نور همیشه تابان ، صراط مستقیم، فرقان حق وباطل ، پایه های اسلام ، سرچشمه ودریای علم ، تسکین عطش و بهارقلوب فقها، چراغ هدایت
، ناصحی که فریب نمی دهد، دریای که قعر آن درک نمی شود، ظاهری زیبا و باطنی ، غرائب و عجایب قرآن تمام نمی شود، محور وحدت مسلمین، عزّت یاران خود، ایمنی انسان عامل،عامل پیروزی انسان، راهبر انسان عامل، زره و دانش انسان، کفایت کننده ی انسان و….
روش های بهره برداری از قران:
مولانا امیرالمومنین در بیان چگونگی و مراحل مختلف بهره برداری و انس با قران کریم میفرمایند :
۱⃣آموختن
۲⃣تلاوت
۳⃣تدبر
۴⃣عمل کردن
قرآن را بیاموزید، که بهترین گفتار است،، و آن را نیک بفهمید که بهار دل هاست.، از نور آن شفا و بهبودی خواهید که شفای سینه های بیمار است،، و قرآن را نیکو تلاوت کنید که سود بخش ترین داستان هاست…
شرط تحقق و بهره برداری از این کتاب هدایت و ایصال به مطلوب را اینگونه بیان میفرمایند :
امام سخنگو و ترجمان قرآن
از قرآن بخواهید تا سخن گوید،که هرگز سخن نمی گوید،امّا من شما را از معارف آن خبر می دهم.
یعنی قران که کتاب هدایت است و نوراست و….. وجودی صامت است که برای تبیین معارفش نیاز قرآن ناطق امیرمومنان علی علیه السلام دارد .
هم چنین در جای دیگر شرط ورود به معارف قران را گذشتن از درب ورود این مدینه فاضله و بهشت معارف ،یعنی ائمه اطهار میدانند :
مردم ما اهل بیت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم چونان پیراهن تن او، و یاران راستین او، و خزانه داران علوم و معارف وحی، و درهای ورود به آن معارف، می باشیم،، که جز از در، هیچ کس به خانه ها وارد نخواهد شد، و هر کس از غیر در وارد شود، دزد نامیده می شود.
در توصیف امام عصر ارپاحنا فداه میفرمایند :
در حالی که به نام تفسیر،نظریّه های گوناگون خود را بر قرآن تحمیل می کنند،او نظریّه ها و اندیشه ها را تابع قرآن می سازد.
پی نوشتها:
نهج البلاغه ، خطبه۱۹۸ ۱۵۲ ۱۷۶ ۱۸ ۱ ۱۳۳ ۱۵۴ ۱۶۹ ۱۳۸ ۱۵۶ ۱۱۰ ۱۸۳ ۱۲۷
نامه۴۷ ۶۹
مهجوریت قرآن / قسمت هفتم/ رفع مهجوریت
✅وظیفه مسلمانان در قبال قرآن
قرآن یکی از عوامل سقوط ملت ها و پیروان برخی از پیامبران الهی در روزگاران قدیم را تغییر احکام کتاب های آسمانیشان بیان می کند ؛ چرا که گاه حلال آن را حرام و حرام آن را حلال می شمردند. از این رو مسلمانان حقیقی باید همواره مطیع صد در صد قرآن باشند و از حوادث گذشته ای که در آن بیان شده، پند و عبرت گیرند .
امیرمؤمنان علی علیه السلام درباره وظیفه مسلمانان با قران این چنین میفرمابند:
✨خداوند متعال کتابى هدایت کننده نازل کرد که خیر و شرّ را در آن کتاب بیان کرد، پس راه خیر را انتخاب کنید تا هدایت شوید، و از بدى روى بگردانید تا در راه مستقیم قرار گیرید.
هم چنین در نامه ای خطاب به حارث همدانی که یکی از یاران مخلص آن حضرت بود چنین نوشت:
✨به ریسمان قرآن چنگ زن و از آن نصیحت پذیر، حلالش را حلال، و حرامش را حرام بشمار، و حقی را که در زندگی گذشتگان بود تصدیق کن، و از حوادث گذشته تاریخ، برای آینده عبرت گیر؛ که حوادث روزگار با یکدیگر همانند بوده و پایان دنیا به آغازش می پیوندد، و همه آن رفتنی است.
اما بررسی اجمالی عملکرد مسلمانان بلافاصله بعد از رحلت جانگذار پیامبر عزیز اسلام ، طراز تبعیت جامعه اسلامی و عمل به معارف قران را نشان میدهد .
سقیفه
بیعت در مسجد
بیت الاحزان
صلح امام حسن ع
کربلا
۱۴قرن مهجوریت ولایت
و….
بعد از ۱۴ قرن بواسطه قیام مردی از تبار نور ، آقاسید روح الله ، امام خمینی ، سکوی پروازی به نام انقلاب اسلامی ، برای بشریت آماده و مهیا گردیده است ، که تنها با حاکمیت قران و آنهم تنها با قرائت و ترجمان و همراهی اهل بیت علیهم السلام ، بشریت را به روشنای ظهور خواهد رساند .
و نهج البلاغه در این پرواز ورهایی از ظلمات مدرنیته ، نقش اساسی دارد ، که رهبر انقلاب اسلامی رمز حفظ و تداوم انقلاب اسلامی را عمل به معارف بلند علوی ، به عنوان اساس نامه انقلاب اسلامی،بیان فرمودند .
با نهج البلاغه ،با معارف بلندش و تاریخ عبرت آموزش ، از چهره غبار گرفته قران، رفع مهجوریت کنیم تا کمربند امنیتی مستحکمی دور جهان ، برای مقابله با ظلمت و استثمار نظام سلطه ،ایجاد کنیم .
✨ ✨ ✨ ✨
/حمیدرضا مهدوی ارفع /