سرآغاز > موضوعات > نهج البلاغه > چه کسی و چگونه از امیرالمومنین دلبری کرده بود؟

چه کسی و چگونه از امیرالمومنین دلبری کرده بود؟

اخلاق و عرفان۶⃣
چه کسی چگونه از امیرالمومنین دلبری کرده بود؟
میلاد مولی الموحدین امام المتقین امیرالمومنین علیه افضلُ صلوات المُصلّین را بر دوستان و همراهان عزیزم تبریک عرض می کنم.
به همین مناسبت در رخش اخلاق و عرفان ، به کلامی استثنایی از این پدر آسمانی اکتفا می کنم که خود اقیانوسی بیکران از عرفان و رشد است برای کسی که “القَی السَّمعَ و هو شَهیدً “
دل گفت مرا علم لَدُنّی هوس است
تعلیم کنم اگر تو را دست س است
گفتم که الف! گفت دگر هیچ مگوی
در خانه اگر کس است یک حرف بس است
موضوع این است که آقایی که دل از عالم و آدم و حتی از انبیاء و کروبیان و عرشیان ربوده است، آیا کسی هم توانسته است دل او را ببرد؟ آیا میتوانیم با شناخت اوصاف آن دلربا، ما هم در دل امیرمومنان جایی انحصاری داشته باشیم؟
ببینید مولا در حکمت۲۸۹ نهج البلاغه چگونه با حسرت از برادر صمیمی ای سخن می گوید که ظاهرا دیگر در این جهان فانی نیست و در بیان دلیل عظمت او در نظر علی علیه السلام چه می فرماید:
” در گذشته برادرى الهى و دینى داشتم (که وصفش چنین بود): آنچه او را در نظرم بزرگ جلوه مى داد کوچکى دنیا در نظر او بود. او از تحت حکومت شکم خارج بود، ازاینرو آنچه نمى یافت اشتهایش را نداشت (و به دنبال آن نمى رفت) و آنچه را مى یافت زیاد مصرف نمى کرد. بیشتر اوقات زندگانى اش ساکت بود و (در عین حال) اگر سخنى مى گفت بر گویندگان چیره مى شد و عطش سؤال کنندگان را فرو مى نشاند. (به دلیل نهایت تواضع بر حسب ظاهر) انسان ضعیفى بود و مردم نیز او را ضعیف مى شمردند؛ ولى هرگاه کار مهم و جدى به میان مى آمد همچون شیر بیشه مى خروشید و مانند مار بیابانى به حرکت درمى آمد. پیش از حضور در مجلس داورى، دلیلى اقامه نمى کرد. هیچکس را نسبت به کارى که انجام داده، در آنجا که امکان داشت عذرى داشته باشد ملامت نمى کرد تا عذر او را بشنود. او هرگز از درد خود جز هنگام بهبودى شکایت نمى کرد. همواره سخنى مى گفت که خود انجام مى داد و چیزى را که انجام نمى داد نمى گفت. اگر در سخن گفتن مغلوب مى شد هرگز در سکوت، کسى بر او غلبه نمى یافت. او بر شنیدن حریص تر بود تا گفتن.

او چنان بود که هرگاه دو کار برایش پیش مى آمد اندیشه مى کرد که کدام به هوا و هوس نزدیکتر است، با آن مخالفت مى ورزید. (و آن را که خلاف هواى نفس بود مقدم مى شمرد، اگر مى خواهید راه سعادت و نجات را پیدا کنید) بر شما باد که این صفات را تحصیل کنید، پیوسته با آن باشید و از یکدیگر در داشتن آنها سبقت بگیرید واگر نمى توانید همه آنها را انجام دهید (به مقدار توان انجام دهید) و بدانید انجام دادن ò کم بهتر از ترک بسیار است.”

Soroosh

باز هم امتحان کن

تبیین فتنه آخر الزمان

 

شطرنج باز حرفه ای: تحلیلی بر اغتشاشات بنزینی

تحلیلی بر اغتشاشات بنزینی گاهی اتفاقات، بسیط و یک بُعدی اند. در چنین مواقعی نه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *