امسال یک نهضت خودجوش و مردمی، کمر همت بست تا مردم را در بلند ترین شب سال بر خوان پر برکت اهل بیت نشانده و طعم یلدای نهج البلاغه ای را به آنها بچشاند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، هریک از آداب و رسوم و مناسک موجود در فرهنگ ایرانی، هدف و فلسفه خاصی داشته اند که آن را زنده نگه می داشته، امروز اما خلأ محتوا در رسوم ملی و بعضا مذهبی باعث شده که از رسوم و جشن هایی مانند شب یلدا تنها پوسته بدون هدف و محتوایی باقی بماند که نه تنها به هدفی که برای آن ایجاد شده اند نمی رسند و ارزش هایی نظیر جمع خانوادگی، احترام به بزرگترها و صله رحم را احیاء نمی کنند، بلکه ضد ارزش هایی مانند چشم و هم چشمی، اسراف و صرف هزینه زیاد بدون بهره بردن از فواید جمع خانوادگی را گسترش دهند، خلاصه آنکه با وجود فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، کمتر شاهد استفاده از معارف اهل بیت در آداب و رسوم ایرانی و استفاده شایسته از این برنامه ها بوده ایم.
امسال اما یک نهضت خودجوش و مردمی، کمر همت بست تا این مهم را به انجام رسانده و مردم را در بلند ترین شب سال بر خوان پر برکت اهل بیت بنشاند.
حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع، مسئول اسبق سازمان ملی جوانان، مدیریت و هدایت نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی را بر عهده دارد که این روزها در ایران و ۱۰کشور جهان فعال است و با استقبال پر شور و گسترده مردم و جوانان روبرو شده است.
اعضای این نهضت بدون هیچ کمک و حمایت هیچ یک از ارگان های دولتی، با مدد گرفتن از امیر مؤمنان طرح هایی را برای فراگیر کردن استفاده از گنجینه پنهان علی (ع) پیاده می کنند.
گنج ناشناخته پدری میهمان سفره یلدا
یکی از همین طرح ها، طرح یلدای نهج البلاغه ای بود که حجت الاسلام مهدوی ارفع هدف از اجرای آن را ترویج نهج البلاغه در جمع دوستان و خانواده، آشنایی هرچه بیشتر افراد با نهج البلاغه، هدیه دادن این کتاب شریف و انس با نهج البلاغه اعلام کرد و اظهار داشت: از آنجا که شب یلدا بهانه ای بود برای صله رحم و دیدار خانواده و اقوام ، تصمیم گرفتیم تا از این فرصت برای آشنایی و خوانش نهجالبلاغه در جمع خانوادهها استفاده کنیم که در نهایت به بستهای متشکل از یک جلد نهجالبلاغه، اناری سفالی به نشانه شب یلدا با نوشتهای از حکمت ۴۰۱ و یکتخته شاسی مزین به نام نهجالبلاغه رسیدیم. به همراه آن جزوه گنج پنهان پدر که روشی آسان از خوانش این کتاب ارزشمند است هم با یک بسته بندی زیبا تهیه شده و به علاقهمندان شرکت در این طرح با هزینه ۱۵ هزار تومان تقدیم میشود.
بر همین اساس شب های گذشته طرح یلدای نهج البلاغه ای در میان بسیاری از خانواده ها در اصفهان و دیگر شهرهای استان اجرا شد و سخنان حضرت امیر محور شب نشینی و دورهمی خانواده های ایرانی قرار گرفت.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به حکت ۴۰۱ نهج البلاغه ، نهج البلاغه را محوری برای ایجاد جهت گیری صحیح و برگزاری هرچه پربارتر آداب و رسوم مردم معرفی می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که می فرمایند: “نهج البلاغه، کتاب تدوین شده انقلاب اسلامی است و باید آیین نامه انقلابش محسوب کرد.” یکی از موضوعات مهمی که ما را محتاج نهج البلاغه می کند، را ضرورت خلق و گسترش گفتمان عقلانیت عدالت و معنویت می داند که در عالیترین حدش در نهج البلاغه وجود دارد و بر همین اساس حجت الاسلام مهدوی ارفع نهج البلاغه را سواد انقلاب اسلامی معرفی می کند که باید با گسترش و تعمیق آن، گفتمان انقلاب اسلامی را احیا، تثبیت و جهانی کرد.
وقتی یک نهضت مردمی، جهانی می شود
نهضت نهج البلاغه خوانی تاکنون برنامه هایی مانند همایش بزرگ نهج البلاغه ای های اصفهان، اهدای نهجالبلاغه به زبان انگلیسی و هدیه به گردشگران خارجی و توضیح نهضت جهانی نهج البلاغه، برگزاری جلسات مختلف نهج البلاغه خوانی خانوادگی و توزیع هدیه به مناسبت اعیادی مانند تاج گذاری حضرت مهدی (عج) برگزاری جلسات ولایت در نهج البلاغه در خانه انقلاب و ولایت اسلامی را در استان اصفهان برگزار کرده اند که با استقبال پرشور مردم مواجه بوده است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع، پایه گذار این نهضت جهانی، ویژگی نهج البلاغه را آسان و قابل فهم بودن آن برای همه مردم واقشار جامعه می داند و می گوید: روزانه ۵۰۰نفر در کشور جذب این نهضت مردمی با پشتوانه تفکر انقلاب اسلامی می شوند که کاملا خودجوش و مردمی اداره می شود و تمام هزینه آن را مردم با میل و رغبت تقبل می کنند و به همین دلیل هم هر روز بیشتر از قبل مطرح شده و توسعه می یابد.
وی معتقد است این کتاب در حال حاضر حبل المتینی برای کسب معارف و روش زندگی است که پیچیده ترین و عمیق ترین مسائل را با بیانی شیوا و همه فهم بیان کرده است.
با شکل گیری این نهضت، جوانان و اقشار مختلف جامعه به صورت داوطلبانه فعالیت ها و وظایف سخت افزاری و نرم افزاری آن را بر عهده گرفته و به پیش می برند.
گفتنی است، اولین گام در پیوستن به نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مواجه مستقیم و مطالعه مداوم کتاب نهج البلاغه است.حجت الاسلام مهدوی ارفع روش خاصی را هم برای مطالعه بهتر نهج البلاغه پیشنهاد می کند. به این ترتیب که بدون مطالعه عربی جملات، عبارات فارسی نهج البلاغه را باترجمه ای ساده از مرحوم دشتی بین ۵ تا ده دقیقه در روز مطالعه میکنند. در این روش مطالعه از انتهای نهجالبلاغه و بخش حکمتها شروع می شود و در صورت نامفهوم بودن قسمتی از متن، از آن عبور می کنیم تا در دور تدبر به شیوهای خاص برطرف شود./۰۱۱۸۲/۱۴۲/۱۰