اولین همایش نهجالبلاغهایهای استان اصفهان با عنوان فصل ناخوانده روز ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۵ برگزار شد. به مناسبت برپایی این همایش گپ و گفتی با حجتالاسلام مهدوی ارفع، دبیر این همایش در رابطه با راه اندازی نهضت نهج البلاغه خوانی و علت انتخاب این کتاب شریف توسط تحریریه وب سایت مجموعه فرهنگی مذهبی عاشورائیان اصفهان انجام شده است که در ادامه ارائه می گردد.
امیرالمومنین راه بازگشت و نجات پراکندگی جامعه
۱-چرا کتاب شریف نهجالبلاغه را انتخاب کردید؟
انتخاب کتاب شریف نهجالبلاغه محصول ۳۰ سال فعالیت فرهنگی بود، ما به این نتیجه رسیدیم که احتیاج به لایه های فرهنگی عمیقتر و عمومیتر در فعالیت فرهنگی برای نجات جامعه از راه های مختلف و متضاد داریم؛ در واقع دنبال یک وحدت فرهنگی و وحدت گفتمانی بودیم و این چند لازمه قطعی دارد، اولین و مهم ترینش این بود که مردم نگاهشان را به زندگی، آرزوها و نسبتشان با مسائل مختلف را بر اساس یک متن واحد، معتبر، حجت و به روز تعریف کنند که مورد تأیید دین، عقل و مکتب باشد. در بین همه منابع به نهج البلاغه رسیدیم چون از کلمات معصوم است و در نتیجه معتبر است، ثانیاً جامعیت دارد، پس تمام نسبت ها و روابط زندگی را می توان در آن پیدا کرد؛ ثالثاً به روز است ولی در زمانه ای شبیه به زمانهی ما جمع آوری شده است.
همان طور که در منابع دینی فرمودند: اگر همه به دور علیبنابیطالب جمع می شدند، خدا اصلاً جهنمی را خلق نمیکرد. در واقع نهج البلاغه امروز، امیرالمومنین مکتوب است که خود ایشان در حکمت ۱۴۸ می فرمایند شخصیت هر انسانی پشت کلامش است. دوم این که رهبر انقلاب هم در یکی از سخنان خود فرمودند شخصیت امیرالمومنین در هیچ جا مثل نهج البلاغه تجلی پیدا نکرده است. لذا به این نتیجه رسیدیم که راه بازگشت به همه خوبیها، نجات جامعه از این پراکندگی است که خداوند در قالب امیرالمونین قرار دادهاند.
نهج البلاغه پایه حرکت تمدن سازی
۲- هدف شما از نهضت نهجالبلاغه خوانی چه بوده و چه پیش زمینهای باعث راه اندازی آن شده است؟
هدف همان هدفی است که مکتب و انقلاب ما در ۲ بُعد دارد، بعد اول آسیبشناسی است، جامعه خوب ما به جهت دشمنان زیاد و غفلت هایی که خودمان داشتیم به آسیبهای بسیار خاصی دچار شده و برای پیشگیری از اینها چارهای نداریم جز این که منطق حق، حاکم شود و منطق حق چیزی جز روش علوی نیست و ما صاحب یک مکتب و الگو هستیم، داعیه بزرگ ترین و بهترین تمدن بشری الهی را داریم، قرار است تمدن شیعی را بسازیم و اگر قرار باشد به این تمدن برسیم و زندگی بشر را اصلاح کنیم، باید از جایی که مورد تایید دین و عقل است شروع کنیم. بنابراین نهج البلاغه پایه حرکت تمدن سازی است. در بین این دو هدف، هدف های دیگری هم است از جمله اصلاح گفتمان آشفته و بازگشت به گفتمان امام. نهج البلاغه کامل و جامع، همان گفتمان انقلابی است که رهبری سال ها فریاد آن را میزنند و همان گفتمان امام است. خود حضرت آقا در جمله ای میفرمایند که: «نهج البلاغه کتاب تدوین شده انقلاب اسلامی است و باید آن را آیین نامه انقلاب دانست» یعنی اگر کسی می خواهد انقلاب را بشناسد، انقلابی شود، و غیرانقلابی ها را بشناسد باید نهج البلاغه بخواند.

حرکت جهادی در عرصه فرهنگ
۳- نهضت نهج البلاغه خوانی در چه مناطقی شروع به کار کرده و چه قشر و تعدادی را تحت پوشش قرار داده؟
دلیل اینکه ما اصرار داریم بگویم نهضت جهانی این است که زمانی که پیامبر روز اول مبعوث شد چند نفر قبولش داشتند ولی می گفت جهانی . چرا؟ چون پیام ارزشش جهانی است. سید رضی اواخر عمر به این نتیجه می رسد که کلام امیرالمومنین را فارغ از هر شرحی به جا بگذارد و در این کتاب می نویسد من این کتاب را در حالی آغاز کردم که یقین داشتم به زودی همه جا را تحت سیطره خود قرار خواهد داد.
به ۲ دلیل نهضت گفتیم چون جز با قیام و حرکت جهادی در عرصه فرهنگ، نمی توان کاری کرد. باید کاملاً نهضتی جلو رفت. ثانیاً جهانی است یعنی مختص ما شیعیان نیست. این جمله رهبری است که احیای نهج البلاغه فقط وظیفه ما شیعیان نیست و همه مسلمانان اعم از سنی و شیعه باید نهج البلاغه را احیا کنند، حتی مسیحیان و …. این کار فقط با حرکت نهضتی انجام می گیرد و کسی میتواند این کار را انجام دهد که جهاناندیشی داشته باشد. تقریبا در همه ایران این فضا از کم تا خیلی زیاد بسته به مقدار رفت و آمد رواج یافته و در چند کشور جهان هم مثل اندونزی، مالزی، ترکیه، پاکستان، آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی نهج البلاغه تبلیغ شده است.
وجه اشتراکی از جنس نهج البلاغه
۴- هدف شما از برگزاری همایش اجتماع نهج البلاغهای های اصفهان چیست؟
از این کار ۳ تا هدف داشتیم: اول هویت بخشی؛ در کار اجتماعی و نهضتی دائم بگوییم که ما هستیم. یعنی کسی که نهج البلاغه خوانی را در خانه خود برگزار کرده احساس نکند تنهاست. وجه اشتراک این همه آدم، نهج البلاغه خواندن است. هویت که دادیم، طرف محکم تر پای کار می ایستد. دوم تمام کسانی که در عرصه های مختلف نهج البلاغه کار کردند را جمع کنیم تا با این تفکر آشنا شوند و در واقع یارگیری کنیم. سوم در لایه پنهان به دوستان خود که در فضای فرهنگی و مراکز جبهه فرهنگی کار می کنند بگوییم این که رهبری می گویند حرکت های خودجوش مردمی یعنی این، در واقع این حرکتها قدرت نمایی می کند و مخصوصاً میخواهد به ساختارهای دولتی این کار را نشان دهد.
حجت الاسلام مهدوی ارفع برنامه های این همایش را شعرخوانی، سخنرانی، تقدیر از خادمان نهج البلاغه، حضور جوان تازه مسلمانی که در گذشته کمونیست بوده است، قرعه کشی سفر به کربلای معلی و نمایشگاهی از تمام آثار مربوط به نهج البلاغه معرفی کرد.