سرآغاز > یادداشت > نهج البلاغه سواد انقلاب اسلامی

نهج البلاغه سواد انقلاب اسلامی

نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی - حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفعیکی از موضوعات مهمی که ما را محتاج  نهج البلاغه می کند، همان  ضرورت خلق وگسترش گفتمان عقلانیت عدالت و معنویت است. نظام و جامعه اسلامی عزیز ما همانگونه که امام راحل و رهبر عظیم الشانمان بارها و با بیان های متنوع فرموده اند: به سه عنصر  عدالت و عقلانیت و معنویت به شدت نیازمند است و تا این ارزشها بصورت  گفتمان عمومی و حاکم بر همه لایه های اجتماعی درنیآید، برکاتش ظاهر نگردد و پیآمدهای ناشی از فقدان آن، روز به روز وخیم تر خواهد شد:

اما  عقلانیت از دو جهت اهمیت بلکه ضرورت دارد:

۱  پیشگیری و مقابله با  افراط:

گاهی تحت پوشش  انقلابیگری ، رفتارهای افراطی در وجوه مختلف عده ای از مردم و مسئولین ظهور می کند که حتی اگر با نیت پاک و بدون غرض ورزی باشد باز هم چیزی از بار خسارتهایش کم نمیشود؛ رفتارهایی مانند  تخریب و تضعیف کارگزاران نظام به نام انتقاد، دامن زدن به  اختلاف شیعه و سنی به نام ارادت و ولایت اهل بیت علیهم السلام و …

۲- پیشگیری و مبارزه با تفریط:

در مقابلِ افراط برخی، بعضی دیگر دچار تفریط میشوند. این گروه که غالبا در بین خواص و نخبگان و مسئولان دیده میشوند، به اسم جلوگیری از افراط، هر نوع سخن یا موضع یا کنشِ برآمده از  روحیه ناب انقلابی را متهم به افراط و تندروی می کنند و عقلانیت و تدبیر و اعتدال را تفسیری سازشکارانه و محافظه کارانه می کنند. در قاموس این طیف عافیت طلب، حزب اللهی یعنی تندرو، یعنی کسی که مصالح جامعه را نمی فهمد یا در نظر نمی گیرد و …

بنابراین  گفتمان عقلانیت انقلابی یکی از مهمترین نیازهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است تا هم جلوی افراط را بگیرد و هم جلوی تفریط را…

اما  معنویت نیز از دو جنبه اهمیت دارد:

۱- اساس انقلاب اسلامی، فرهنگی است و اساس فرهنگ اسلام ناب بر توحید و معنویت گرایی است؛ لذا پیشبرد اهداف انقلاب بر بستری جز بستر معنویت صحیح و عمیق ممکن نیست. پیروزی بر طاغوت، شکست دشمن در دفاع مقدس، خنثی کردن حربه خطرناک تحریم های ظالمانه، دفع ناجوانمردانه ترین شبیخون فرهنگی اخلاقی تاریخ و … هیچکدام بدون مدد و استمداد از امدادهای غیبی و معنویت اشباع شده ی انقلابی مقدور و میسور نبود و نخواهد بود.

۲- اصولا نیاز شدید و فطری انسان به معنویت را فقط اندیشه ناب انقلاب اسلامی به درستی پاسخ می دهد و کوتاهی در این زمینه، زمینه گسترش گرایش به معنویت ها و عرفانهای انحرافی و شیطانی را فراهم خواهد کرد همانطور که کم کاری و بعضا خیانت برخی کارگزاران و ارکان فرهنگی در سالهای اخیر عامل چنین انحرافات و انحطاطهایی در جوانان ما شد. بنابراین انقلاب اسلامی باید  الگوی معنویت وعرفان ناب را به جامعه و بشریت ارائه کند تا هر دو جنبه فوق الذکر تامین گردد.

و اما  عدالت که اساسا ضامن جنبه  کارآمدی نظام و عامل پیوستگی و  اعتمادامت به نظام و حاکمیت است در دو جهت ” محرومیت زدایی و افزایش رفاه عمومی” و ” مبارزه باظلم و رانت خواری ” باید خود را نشان بدهد.

اکنون شما خواننده گرامی که به لطف خدا مدتی است عمر شریف خود را وقف نهج البلاغه کرده ای بخوبی تایید می کنی که تمام آنچه در سه ضلع  منشور عقلانیت، معنویت و عدالت عرض شد در عالیترین و راقی ترین حدش در نهج البلاغه وجود دارد پس یقینا با من هم عقیده ای که  نهج البلاغه سوادانقلاب اسلامی است که باید با گسترش و تعمیق آن،  گفتمان انقلاب اسلامی را احیا، تثبیت و جهانی کرد.

رهبر معظم انقلاب نیز میفرمایند: “نهج البلاغه، کتاب تدوین شده انقلاب اسلامی است و باید آیین نامه انقلابش محسوب کرد!”

 

 

 

Soroosh

باز هم امتحان کن

تبیین فتنه آخر الزمان

 

شطرنج باز حرفه ای: تحلیلی بر اغتشاشات بنزینی

تحلیلی بر اغتشاشات بنزینی گاهی اتفاقات، بسیط و یک بُعدی اند. در چنین مواقعی نه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *