👇👇👇👇👇 شبهه فردی بنام دکتر شکیب به بهانه تعطیلی مهدکودکی که استخر مبختلط دختر و پسر برگزار می کرد! و یادداشت حجت السلام حمیدرضا مهدوی ارفع در ادامه بخوانید 👇👇👇👇👇
این خبری است که امروز، ۲۹ تیرماه، منتشر شده: «معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران گفت: در پی انتشار خبر تسنیم مبنی بر برگزاری استخر مختلط در مهدکودک «ش»، بهصورت سرزده به مهدکودک نام برده رفتیم؛ تمام شواهد موجود در تصاویر با مهدکودک مذکور تطابق داشت و این مهدکودک خاطی تعطیل شد. ابراهیم غفاری اظهار کرد: سازمان بهزیستی نسبت به اینگونه تخلفات حساس است و در این مورد، به محض اطلاع از این تخلف، بهصورت سرزده به مهدکودک نام برده رفته و گزارش تهیه شد و…»
[av_tab_container position=’top_tab’ boxed=’border_tabs’ initial=’1′] [av_tab title=’یادداشت حجت السلام حمیدرضا مهدوی ارفع’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
جوابیه حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع
با سلام
ضمن احترام به آقای دکتر شکیب _ که البته هیچ شناختی از وی ندارم_ چند نکته اجالتاً به ذهن میرسد عرض میکنم تا بعد:
۱. جای تحسین دارد که ایشان هیچ جای این مقاله نظر قطعی درباره عدم لزوم تفکیک جنسیتی در سنین ۳_۶ سال نداده بلکه سه مرتبه به لحنهای مختلف اعتراف به عدم آگاهی و اشراف خود بر مسئله دارند . آنجا که مینویسند:”پژوهشی در این مورد خاص پیدا نکردم” یا “هیچ منبع معتبری نیافتم” یا “نمیدانم دوستان متدین… آیا توصیهای دینی داریم ….؟” بههرحال فرمودهاند:”لا أدری نصف العلم!”
۲. باوجود اذعان ایشان به “نیافتن ” منبع معتبر و “ندانستن” نمیدانم چطور در جمع و قضاوت بین دو احتمال ، طرف یکی را میگیرند مثلاً میگویند:”نتیجه اینکه میان پژوهشگران طرفداران تفکیک جنسیتی در مدارس در اقلیتاند!!!!” درحالیکه: اولاً بحث بر سر کودکان ۳_۶ سال بوده که اصلاً مدرسه نمیروند و چگونه ایشان این موضوع را به تفکیک جنسیتی در مدارس سرایت داده است!!؟
ثانیاً مطالعه مورد استناد ایشان_ مطالعه فرا تحلیلی در سال ۲۰۱۴…_ مربوط به بررسی نسبت بین تفکیک یا اختلاط جنسیتی مدارس با بازدهی آموزشی است و حالآنکه بحث اصلی تأثیرات اخلاقی و تربیتی استخر مختلط است نه بحث آموزش و فراگیری و یادگیری و…!! این آشکارا خلط مبحث و مغالطه است.
۳. دربند ۳ ایشان از طرفی اذعان میکنند که “از حدود ۳ سالگی هویت جنسیتی کودک شکل میگیرد . دقیقاً در همین سنین ۳ تا ۵ سالگی است که کودکان ذاتاً به سمت تفکیک جنسیتی میروند.. ” اما در کمال تعجب حرف خود را فراموش کرده و تفکیک جنسیتی را _ که تحول ذاتی و طبیعی این دوره را تقویت میکند_ عامل تشدید خودمحوری !!! میداند.
۴. با عبارت “نمیدانم دوستان متدین و حساس به حریم دین در این مورد چه نظری دارند؟ آیا توصیهای دینی داریم درباره اینکه… ” به دو نتیجه بسیار نگرانکننده میرسیم:
نخست اینکه ایشان خود را “متدین و حساس به حریم دین” نمیداند!!
دوم اینکه نسبت به “توصیه دین درباره اینکه دختر و پسرهای ۴_۵ ساله باهم آببازی نکنند یا استخر نروند” جاهل و ناآگاه است. بااینحال چگونه به خود اجازه میدهد در حوزهای که قطعاً نظر دین باید جدی شناخته شود اظهارنظر کند و از آن بدتر جمعبندی کند!!
۵. چنانچه آقای شکیب ازجمله دوستانی نباشد که “قرآن و روایات را غیرعلمی و غیر معتبر” میدانند به وی توصیه میکنم آیات و روایاتی که در خصوص حیا نسبت بهخصوص خردسالان وارد شده است را ملاحظه و مطالعه نمایند.
ادامه دارد….
[/av_tab] [av_tab title=’یادداشت آقای دکتر شکیب’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]خبر را که شنیدم، تلاش کردم بی قضاوت پیشین، به دنبال پاسخ این پرسش بگردم که آیا تفکیک جنسیتی در مهد کودک ها و در سال های پیش از دبستان، پایه علمی دارد یا نه. به عبارت دقیق تر، آیا اگر دختران و پسران ۳ تا ۵ سال با هم به استخر بروند، و حتی با تفاوت های آناتومیک در اندام های جنسی شان رو به رو شوند، در روند تربیتی و شکل گیری هویت جنسی و نقش های جنسیتی آنان مشکلی ایجاد می شود، یا خطری در آینده آنها را تهدید می کند؟
پژوهشی در این مورد خاص (تفکیک در استخرهای کودکان) پیدا نکردم، اما مقالات متعددی را دیدم که می شود در این سه محور جمع بندی کرد:
۱- درباره اینکه تفکیک جنسیتی در مدارس باید باشد یا نه، اختلاف نظر وجود دارد. عده ای می گویند وقتی مغز دختران و پسران متفاوت است، قابلیت ها و شیوه های فراگیری آنها هم متفاوت است. پس نتیجه می گیرند که کلاس های مختلط بازدهی آموزش را پایین می آورد. اما یک مطالعه فراتحلیلی در سال ۲۰۱۴ که نتیجه ۱۴۸ مطالعه جداگانه را جمع بندی کرد، نشان داد تفاوت معناداری در بازدهی دانش آموزان در کلاس های تفکیک شده و مختلط وجود ندارد. نتیجه اینکه در میان پژوهشگران، طرفداران تفکیک جنسیتی در مدارس، در اقلیت اند.
۲- از حدود ۳ سالگی، هویت جنسیتی کودک شکل می گیرد. دقیقا در همین سنین ۳ تا ۵ سالگی است که کودکان، ذاتا به سمت تفکیک جنسیتی می روند. Gender Segregation اصطلاحی است که اشاره می کند به رفتار ذاتی کودکان این سنین. آنها خود به خود به سمت هم جنس هایشان می روند و آنها را برای بازی ترجیح می دهند. بر همین اساس، نظر غالب روان شناسان این است که جداسازی دختر و پسر در این سنین نه تنها لزومی ندارد بلکه آن روند خودمحوری را تشدید می کند و باعث می شود درک متقابل بچه ها از جنس مخالف کاهش یابد.
۳- آیا اگر کودکان به واسطه بازی در استخر متوجه تفاوت های آناتومیک خود با جنس مخالف شوند، در معرض انحراف قرار می گیرند؟ به نظر می رسد این اتفاقی است که در همین سنین باید بیفتد و بخشی از روند شکل گیری هویت جنسیتی کودکان است. آنها اگر با هم استخر هم نروند، بالاخره به هر ترتیب متوجه این تفاوت بین خودشان با برادر یا خواهر یا پدر یا مادر می شوند و احتمالا این سوال را هم بپرسند که: چرا؟ هیچ منبع معتبری نیافتم که دغدغه ای علمی را مطرح کرده باشد در این مورد که اگر کودک در سن بالاتری با این تفاوت مواجه شود، برایش بهتر است.
به نظر می رسد حساسیت مسئولان بهزیستی (و آن خبرگزاری محترم افشاگر) درباره ممنوعیت استخر مختلط برای بچه های زیر ۵-۶ سال، نه علمی است و نه حتی شرعی.
نمی دانم دوستان متدین و حساس به حریم دین، در این مورد چه نظری دارند؟ آیا توصیه ای دینی داریم درباره اینکه دختر و پسرهای های ۴-۵ ساله با هم آب بازی نکنند یا استخر نروند؟ آیا این جور حساسیت ها بیش از آنکه شرعی باشد، متعصبانه نیست؟ و آیا مصداق کاسه داغ تر از آش نیست؟
معتقدم بسیاری از محدودیت های ذهنی ما و آنچه در جامعه ما به عنوان شرم و حیا و پاسداری از عفت و اخلاق مطرح می شود، هیچ ربطی به اسلام ندارد. دیدگاه اسلام در حوزه سکس، بسیار باز و مترقی است. ما اما، در جامعه ای مردسالار و سنت زده و ضد جنسی، سکه سلیقه مان را به نام اسلام می زنیم.
مردسالاری و سنت و سکس ستیزی، فقط مربوط به جامعه ما هم نیست. در دنیای غرب اتفاقا ریشه دارتر است. باورتان می شود کارل فون رینه، گیاه شناس سوئدی قرن هجدهم، وقتی برای اولین بار روند تولید مثل گیاهان و نقش جنسیتی آنها را توصیف کرد، به انحراف اخلاقی متهم شد؟ می گفتند تو چرا جنسیت و زنانگی و مردانگی را به گیاهان هم نسبت داده ای! لابد مریضی بی حیا!
[/av_tab] [/av_tab_container]