در ادامه سلسله نشست های معرفتی با محوریت نهج البلاغه و بیان ویژگی های مومن انقلابی، حجت السلام مهدوی ارفع گفتند: جا به جا شدن ارزش های اصیل با ضد ارزش ها نقطه بزنگاه همه ی این مباحث مطرح شده می باشد.
حجت الاسلام مهدوی ارفع در جمع فعالان فرهنگی و علاقمندان این عرصه به بیانات رهبری و تاکیدات فراوان و ویژه ایشان بر واژه انقلابی گری اشاره کردند و گفتند: رهبر معظم انقلاب اخیرا و بدون هیچ ملاحظه ای در هر فرصتی بر واژه ی انقلابی گری تاکید ویژه دارند و دائما از انقلاب، خطر انقلاب زدایی، انقلابی گری ، شاخص های جوان مومن انقلابی صحبت می کنند.برای ما یقین است که ایشان همیشه متناسب با شرایط امروز و فردا به خلق یک ادبیات نو یا احیای یک ادبیات فراموش شده می پردازند.در سلسله مباحثی که با توجه به نهج البلاغه شریف و مدد امیرالمومنین بیان شد ، جا به جا شدن ارزش های اصیل با ضد ارزش ها بزنگاه همه این مباحث است.تمام اتفاقاتی که می تواند بر سر قیام بی نظیر پیامبر عزیز بیفتد از این نقطه شروع می شود و از این جا ضربه اصلی وارد می شود.

ارزش ها نقطه میانی مبانی نظری و رقتار است
ایشان افزودند: ارزش ها نقطه میانی بین مبانی نظری و رفتارها هستند.بر اساس مبانی مواردی در نظر فرد خوب و مواردی بد، خیر و شر، زشت و زیبا، منفعت، مضرت و مصلحت می شود.خود به خود این گرایش ها به سمت منفعت ها و مبارزه با مفاسد شکل می گیرد.این ارزش ها هستند که حرکت، شور ایجاد می کنند و استقامت، صبر و امثال این ها را به انسان القا می کند.متاسفانه هم حق و هم باطل روی ارزش ها دست گذاشته است.باید از جایی که باطل قصد نفوذ دارد منافذ را محکم بست.و ارزش ها را حفظ کرد.
این فعال فرهنگی در ادامه به روحیه انقلابی و غیر انقلابی پرداختند و بیان کردند:روحیه انقلابی یعنی اگر عالم عوض شد تو عوض نشو.یعنی اکثریت مردم معیار تو نباشد.معیار تو همان حقی باشد که صدها بار شیرینی آن را چشیدی و برای آن ایستادگی کردی.انقلابی گری یعنی احیای ارزش هایی که مایه عزت ما بوده. روحیه غیرانقلابی یعنی روحیه ای که به حال و هوای اکثریت جامعه نگاه می کند.با تغییر حال و هوای دیگران تغییر می کند و به دنبال خوشی است. که یاداور این ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو، است.
یادآوری کنایه از غفلت است
سخنران جلسه در ادامه به شاخص های انقلابی گری از دیدگاه رهبری اشاره کردند. اهمیت استقلال کشور از لحاظ سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی که باید بسیار جدی گرفته شود.حفظ مبانی و ارزش های دین و انقلاب، از مواردی بود که از دیدگاه رهبری بیان شد.ایشان افزودند: در زمان امیرالمومنین همه نگرش های غیرانقلابی یا مستقیما جیره خوار معاویه بودند یا عملا در مقابل حکومت امیرالمومنین کاری کردند که به نفع معاویه تمام شد.که در زمان معاصر هم شاهد چنین عملکردهایی هستیم.در این فضا امیرالمومنین ارزش های صدر اسلام، احیای سنت و سیره پیامبر، تقوا و دشمن شناسی را یادآوری می کنند.یادآوری کنایه از غفلت است. زمانی موضوعیت دارد که مطلبی را می دانسته و الان فراموش کرده.هر گاه بشریت، امت اسلام و پیروان امیرالمومنین از علم حقیقی که در دست دانشمند ربانی است غفلت کردند ارزش هایشان زیر و رو شد.
انقلابی گری یعنی احیای ارزش ها
حجت السلام مهدوی ارفع در جلسه بیست و ششم ماه مبارک رمضان گفتند: انقلابی گری یعنی بایستیم و ببینیم مایه عزت اولیه ما در لایه ارزش ها چه چیزهایی بوده و ارزش ها را احیا کنیم. امیرالمومنین در لایه عموم مردم دائما اصرار به ارزش ها دارند.ایشان به یادآوری بدبختی دوران جاهلیت و احیا شدن عذاب آن دوره برای مردم و بعد به بعثت و حضور پیامبر و ارزش هایی که اسلام به ارمغان آورد می پردازند. نباید حافظه تاریخی مان را از دست بدهیم.ایرانی به برکت اسلام و انقلاب اسلامی خودش را پیدا کرد.کسانی که می خواهند ارزش های ایرانی را در مقابل ارزش های اسلامی قرار دهند اینها، ایرانی را هم قبول ندارند و در پی این هستند که دستاویزی برای ضربه به اسلام پیدا کنند. همانطور که در دوران اخیر نمونه های فراوانی در دولت اصلاحات و پس از آن در فتنه ۸۸ مشاهده کردیم.